משא ומתן על שכר ותנאים בעבודה שלכם?
משא ומתן על שכר ותנאים בעבודה שלכם?
לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע...
לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע...
מאת: מאיר עמר(28.11.14)
חברים יקרים, לאחרונה אני מקבל פניות רבות של מועמדים למקצועות מסוימים אשר מתייעצים איתי על שכר העבודה אותו הם ידרשו ועל כמה נהוג לבקש ובאילו מונחים לדבר: ברוטו, נטו, שעתי וגלובאלי..
בימים האחרונים ישנם פרסומים רבים בתקשורת על העלאת שכר המינימום במשק, דבר אשר מבורך ורצוי מאוד ולדעתי חייב להיות בהקדם, אך עד שזה יקרה... נדבר הפעם על המשא ומתן הרצוי והמועיל ביותר לטובת קבלת השכר המצופה והתנאים הטובים ביותר.
יחד עם זאת, צריך לזכור שישנם תחומים ומעסיקים מסוימים שהשכר הוא שקוף וידוע לכל ולא ניתן לשנותו כמו ברוב חברות עובדי הקבלן, אך במקביל לסקטור הזה קיימים סקטורים מסוימים כמו עסקים וחברות קטנות שהחוזה בד"כ הוא אישי אשר במסגרת הריאיון ושלב החתימה על החוזה בונים לך חוזה ייחודי (בחלק מהמקרים) וניתן לבצע משא ומתן ומיקוח על תוספת בשכר (אפילו קטנה לשכר הגלובלי/שעתי שלכם) ובכלל תוספת לתנאים, קביעת סוגי תמריצים וכ"ו.
ראשית, חשוב ללמוד את המשרה אליה אתם רוצים להגיע מבחינת השכר, תנאים, רמת סיכון וכ"ו, ממליץ לכם להשתמש בחברים/מכרים או באמצעות טבלאות שכר שמתפרסמות באתרים שונים באינטרנט, ניתן לרשום במנוע החיפוש של גוגל את התחום בו תרצו לבדוק את השכר ותקבלו מספיק אתרים שיענו על הצורך.
הטיפ החשוב ביותר לחלק זה הוא לא להתפשר על מה שמגיע לכם ולנסות לקבל כמה שיותר ולא לפחד להתמקח אך לעשות זאת בחוכמה!
בשבוע הבא נדבר על המונחים הנכונים, הזמן הרצוי לפתוח את נושאי תנאי העסקה והשכר ומה קורה אם לא קיבלנו את מבוקשינו...
שבת שלום וסופ"ש נפלא!
משא ומתן על שכר ותנאים בעבודה שלכם?
לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע... (חלק ב')
לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע... (חלק ב')
מאת: מאיר עמר(12.12.14)
חברים יקרים, בשבוע שעבר דיברנו על המצב הקיים בקיום משא ומתן על השכר והתנאים בעבודה חדשה ועל ההערכות הנכונה לקראת משא ומתן איכותי ואפקטיבי.
בחלק זה נדבר על המונחים הנכונים עלינו להשתמש בתהליך הכניסה לעבודה חדשה.
ברוטו / נטו – במהלך משא ומתן על השכר הצפוי רצוי לדבר במונחים של ברוטו ולא נטו מכיוון שזוהי השפה המשותפת וככה נהוג, מצד שני מה שמעניין את מנהל הבנק שלכם ואת כולנו בעצם.. זה הנטו שייכנס ולכן צריך להיות עם יד על הדופק ברגע שאתם מתחילים לדבר על הברוטו שלכם.
קו אדום - לאחר שיש לכם את המידע הרלוונטי תקבעו לעצמכם קו אדום וקו ירוק בנושא השכר והתנאים ואל תתפשרו על מה שמגיע לכם, חשוב לציין שלא צריך להפריז אלא להיות בפרופורציות המתאימות אבל מצד שני גם לא להתפשר, בסופו של דבר אנו נותנים תמורה גדולה עבור השכר שלנו ואף אחד לא בא לעבודה בהתנדבות...
מרכיבי השכר – רבים נוטים להתמקח רק על הסכום הסופי אך לא שמים לב למרכיבים של השכר: קרן השתלמות, פנסיה ודמי פיצויים, חופשות, תנאים נלווים, ביגוד, החזרים עבור אוכל (אש"ל/סיבוס), נסיעות, בונוסים ותמריצים ועוד,
יש להכין רשימה של הדברים הללו לפי אופי המשרה ולדבר על כל אחד מהמרכיבים, זכרו שבמרבית המקרים המרכיבים אלו שמשפיעים על השכר שלכם.
בשבוע הבא נדבר על המועד המומלץ לפתוח את נושא השכר ועל סגירה נכונה.
שבת שלום וסופ"ש נפלא!
משא ומתן על שכר ותנאים בעבודה שלכם?
לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע... (חלק ג')
מאת: מאיר עמר(2.1.15)לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע... (חלק ג')
חברים יקרים, בשבוע שעבר דיברנו על המונחים הנכונים עלינו להשתמש בתהליך הכניסה לעבודה חדשה. בחלק זה נדבר על המועד הרצוי והמומלץ לפתוח את נושא השכר ועל סגירה נכונה.
הטיפ החשוב ביותר הוא לא למהר לדבר על מספרים בשלבים המוקדמים אלא לחכות עד לשאלת השאלות: "מה ציפיות השכר שלך?"
נושא השכר יכול להופיע מס' פעמים בתהליך הקבלה לעבודה וחשוב מאוד לרשום / לזכור את הסכום שהצהרנו בשיחה הראשונה ולא לשנות את זה, לעיתים שאלת השכר תישאל מס' פעמים כדי לגרום לכם לשנות את הסכומים.
הפעם הראשונה שנושא השכר יעלה בד"כ מגיעה בראיון הטלפוני ע"י השאלה המוכרת: "מה ציפיות השכר שלך?", לרוב מדובר בסינון ראשוני שמגיע ממקום של תקציב שיועד למשרה ומטרתו לחסוך את זמנכם ואת זמן המראיין, חשוב שהמעסיק ידע משלב מוקדם אם הוא יכול להרשות לעצמו לשכור את שירותכם.
במצבים אלו ממליץ לכם לנסות ולסובב את השאלה אל המראיין ו"להתחמק ממנו" עם תשובות כמו: "כמה חשבתם להציע עבור המשרה?", "הציעו לי לאחרונה משרות בטווח משכורת של כך וכך..." שימוש במשפטים אלו מראה למראיין את הרצינות שלכם, התעוזה, הערכה עצמית שלכם ועוד...
שאלת השכר תופיע שוב בראיון המתקדם שהוא השיא של שלבים הסופיים, לעיתים המעסיק מחתים את העובד על חוזה ורק לאחר מכן מתחילים לדבר על השכר ובמצב זה כבר מאוחר מדיי לשנות ואפשר להיגרר לתסכול, סיום העבודה וגרוע מכך אי עמידה בחוזה שהתחייבתם לו.
מאחל לכם המון הצלחה!
שבת שלום וסופ"ש נפלא!
| ||