כרטיס הכניסה שלכם לעבודה

כרטיס הכניסה שלכם לעבודה


מאת:מאיר עמר(13.6.14)
כמדי שבוע אעשיר אתכם במגוון נושאים הקשורים להעצמה אישית ומקצועית, כתיבת קו"ח, פרזנטציה מנצחת, שפת גוף, תודעת שירות בעבודה, הערכה עצמית, טיפים בשימוש ממוקסם במחשב הביתי / המשרדי, ניהול זמן ועוד...
בחרתי להתחיל בנושא שנוגע כמעט לכולנו: כתיבת קורות חיים.
שלב כתיבת קורות החיים הינו חשוב מאוד ולכן אחוז גבוה מאוד מבין שולחי קורות החיים לא מגיעים אפילו לשלב הראיון בשל כתיבה לא ממוקדת ומובלטת וללא הצגת הניסיון, ידע והשכלה כנדרש.
אני מאמין כי לכל אדם יש ייחודיות משלו שיוכל להבליט בקורות החיים.
זכרו, מעסיקים רבים קוראים מאות קורות חיים ועליכם להיות מיוחדים ושונים מכולם!
קורות החיים הינם הכלי הראשוני בינכם לבין המעסיק וברוב המקרים המילים שכתובות בהם יקבעו אם תוזמנו לראיון עבודה לתפקיד בו חשקתם או לא.
האתגר המרכזי הוא כמות העבודות המוצעות לנו אל מול כמות הפונים הרבים לכל משרה, מה שבעצם מצמצם לעיתים רבות את הקבלה לעבודה בכלל ואת שיחת הטלפון הראשונית בפרט.
לעיתים רבות פונים אליי חיילים משוחררים, בוגרי תואר ראשון, אנשים שמחפשים את העבודה הבאה ובקריאת קורות החיים שלהם אני מגלה כי ברוב המקרים קורות החיים דלים ולא מציגים את הפוטנציאל הטמון בהם ולא מביאים אותו לידי ביטוי בצורה נכונה ובולטת, כך שמלאכת כתיבת קורות החיים מקבלת משמעות אחרת ממה שהכרתם עד היום,
בשבוע הבא נדבר על ההחלטות אותם אנו צריכים לקבל טרם כתיבת קו"ח ונתחיל לפרט את השלבים לכתיבת קורות חיים מנצחים.
שבוע נפלא!

כרטיס הכניסה שלכם לעבודה – חלק ב'

מאיר עמר(20.6.14)
בשבוע שעבר דיברנו על האתגר העומד לפנינו טרם כתיבת קו"ח ועל המצב הקיים היום בשוק העבודה,
בחלק זה נבין את ההחלטות שאנו צריכים לקבל ונתחיל לפרט את השלבים בכתיבת קורות החיים המושלמים,
ההחלטה החשובה ביותר אותה אנו צריכים לקבל הינה קביעת התחום / המשרה המדויקים בהם אנו רוצים לעסוק, לדוגמא אם ברצוני לעבוד כמנהל משמרת בחנות בגדים אני צריך לכוון באופן מדויק למקום הזה שאני רוצה להיות באמצעות כתיבת הניסיון, השכלה ועוד.. דבר שמשפיע מאוד על אופן כתיבת קורות החיים וגורם להם להיות מקצועיים, ממוקדים ומובלטים יותר.
זכרו, הכנסת אינפורמציה שאינה קשורה למשרה בה אתם חושקים יכולה לפגוע בסיכוי שלכם להגיע לראיון עבודה.
עתה נפרט שלושה שלבים מתוך שישה בכתיבת קו"ח שלנו:
השלב הראשון הוא כתיבת תמצית לקו"ח שייכתב בחלק העליון של העמוד ובו נכתוב את הדברים החשובים ביותר שעונים בדיוק למשרה שבה אנו חושקים, לדוגמא אם אני מעוניין בתחום האדמיניסטרציה, אכתוב על הניסיון, ידע ואף אציין כי זה התחום בו אני רוצה להשתלב, מומלץ  על כתיבת 4 עד 5 שורות לטובת התמצית.
השלב השני הוא כתיבת ההשכלה, יש להבליט את התואר אשר למדתם ולפרט התמחות, אותו הדבר לגבי סיום תיכון בבגרות מלאה או כל דבר אחר, במידה וסיימתם בהצטיינות זה המקום לציין זאת.
השלב השלישי  הוא כתיבת הפרטים האישיים, שם, כתובת, שנת לידה, טלפונים, מייל, רישיון נהיגה (במידה ונדרשתם).
 
בשבוע הבא נדבר על שלושת השלבים הנוספים בכתיבת קו"ח מושלמים ועיצוב המסמך בצורה הנכונה והמובלטת ביותר.
שבוע נפלא!
 

 
כרטיס הכניסה שלכם לעבודה – חלק ג'

מאיר עמר(27.6.14)
בשבוע שעבר דיברנו על שלושת השלבים הראשונים מתוך שישה בכתיבת קורות החיים שלנו     (כתיבת תמצית, השכלה, פרטים אישיים)
בחלק זה נדבר על שלושת השלבים הנוספים ועל עיצוב המסמך בצורה הנכונה והמובלטת ביותר.
השלב הרביעי הוא כתיבת הניסיון התעסוקתי: יש לפרט את השנים, מקומות העבודה בהם עבדתם ואת הניסיון שצברתם, לדוגמא אם עבדתם כאחראי משמרת במרכז שירות של חברת סלולר כלשהיא יש להבליט את נושא הניהול, אחריות על צוות, בקרה ופיקוח וכ"ו.
השלב החמישי הוא כתיבת הניסיון הצבאי/שירות לאומי, חשוב להבליט את התכונות שנוגעות למשרה המבוקשת, במידה ובשירות שלכם לא היה משהו שנוגע למשרה אז יש לכתוב באופן מצומצם את השירות שביצעתם, במידה וקיבלתם תעודת הוקרה / הצטיינות זה המקום להדגיש זאת.
השלב השישי הוא פירוט השליטה בשפות ושליטה ביישומי מחשב, חשוב מאוד לרשום כאן רק מה שאתם באמת יודעים ושולטים ולציין את התוכנות הספציפיות להן נדרשתם, לדוגמא אם עסקתם  בכתיבה ב-SQL, או עסקתם בתוכנות כמו:  OFFICE, SAP, ERP, CRM  וכ"ו, זה המקום להדגיש זאת ואף לציין זאת בתמצית שבראש העמוד.
יש לכתוב את קורות החיים בגוף שלישי לדוגמא: 'ניהול עובדים', 'הכנת מצגות' דבר אשר גורם לקורות החיים להיות מקצועיים ואיכותיים יותר ולא להיות כסיפור אישי.
לאחר שסיימנו את מלאכת הכתיבה נעבור לעיצוב המסמך, ראשית חשוב מאוד שהכתב יהיה אחיד והרווחים בין השורות יהיו:1.5 לכל היותר, במקומות מסוימים שבהם אתם רוצים לבלוט ו"לקלוע" לדרישות המשרה יש להדגיש את הנושא או התחום.
 
בשבוע הבא נדבר על אופן הפצת קורות החיים בצורה מבוקרת ונכונה באמצעות אתרים שונים ונתחיל לדבר על הכנה לראיון העבודה המיוחל.
שבוע נפלא!
 

 
כרטיס הכניסה שלכם לעבודה – חלק ד'

מאת: מאיר עמר(4.7.14)
 בשבוע שעבר דיברנו על שלושת השלבים האחרונים מתוך שישה בכתיבת קורות החיים שלנו         (כתיבת הניסיון התעסוקתי, שירות צבאי/לאומי, פירוט השליטה בשפות ויישומי המחשב) ועל עיצוב המסמך בצורה נכונה.
בחלק זה נדבר על אופן הפצת קורות החיים בצורה מבוקרת ונכונה,
כשאנו בוחרים לשלוח קורות חיים למשרה מסוימת צריך לשים לב למספר פרטים שלעיתים רבות ייקבעו אם נקבל את הטלפון הראשוני להמשך התהליך או לא,
ראשית צריכה להיות התאמה מלאה בין דרישות המשרה לבין קורות החיים שלכם, דבר אשר יגדיל את הסיכויים שלכם להמשיך לשלב הבא.
כל משרה שבה אני חושק יש לה את הדרישות הספציפיות שלה ולכן צריך לבצע התאמה לפני כל שליחת קו"ח.
כעת נדבר על אופן הפצת קו"ח, זה הזמן להשתמש בקשרים לכם, חברים קרובים ומכרים שיכולים להעביר את קורות החיים שלכם למעסיקים שלהם, ניתן לעיין גם במודעות הדרושים בעיתונים וממליץ לכם גם להשתמש באינטרנט ולהירשם ל-3 אתרים ולא יותר כדי לבצע שליטה ומעקב איכותי, ניתן להשתמש לדוגמא בשירותים של ג'וב מאסטר, דרושים,  ג'וב סיטי, אול ג'ובס-(שחלקו בתשלום) ודרך אתרים שונים לחיפוש עבודה בפייסבוק.
הרישום לכל האתרים הוא מידי ותדרשו לקבוע שם משתמש וסיסמא, ממליץ על משהו אחיד שיהיה לכם נוח יותר.
ניתן לבצע הפצה ממוקדת של קו"ח בפעם אחת למספר מעסיקים בו זמנית באמצעות האתר:    Runner לדוגמא ולסמן את התחומים המבוקשים.
בשבוע הבא נדבר על הכנה לקראת ראיון העבודה המיוחל!
שבת שלום וסופ"ש נפלא!

 
כרטיס הכניסה שלכם לעבודה – חלק ה'

מאת: מאיר עמר(11.7.14)
בשבוע שעבר דיברנו על אופן הפצת קורות החיים בצורה מבוקרת ונכונה,
בחלק זה נדבר על הכנה לקראת ראיון העבודה המיוחל!
ראשית, במהלך תקופת חיפוש עבודה יש להכין טבלה לצורך שליטה ומעקב בזמן שליחת קו"ח ובה נציין את שם החברה, שם המשרה, תאריך וכ"ו דבר אשר יאפשר לנו להיות ממוקדים ומוכנים במידה ויתקשרו אלינו.
קיבלתם את הטלפון הראשון? ברכות!
בשיחה זו נציג מהחברה המגייסת ישאל אתכם פרטים נוספים ומשלימים עבור ההכנה לראיון, חשוב להיות בסביבה שקטה ולהפגין רצינות במהלך השיחה, ייתכן כי במהלך שיחה זו תידרשו לשלוח מסמכים נוספים או המלצות, חשוב מאוד לשלוח בסמוך לשיחה.
לאחר כזמן מה תוזמנו לראיון, חשוב להכיר את החברה המגייסת לעומק ע"י חיפוש בגוגל ולדעת עליה מס' דברים חשובים: מתי הוקמה, תחום עיסוק, מספר עובדים, משרות נוספות שקיימות וכתובת מדויקת.
בנוסף, יש ללמוד את דרישות המשרה ולראות שאתם שולטים בכל התחומים הנדרשים, מומלץ לעשות סימולציות וחזרות מול בן/בת הזוג או חבר קרוב על אופן ביצוע הראיון, לישון מוקדם יום לפני ולקחת עמכם את כל המסמכים הרלוונטיים למרות שכבר שלחתם (קורה לעיתים שמהמסכים לא מסודרים אצל המעסיק או שמנסים לבדוק את רצינותכם) ולכן חשוב שכל החומרים שהתבקשתם לשלוח יהיו אתכם בזמן הראיון מסודרים בתוך קלסר/ניילונית.
מבחינת לבוש חשוב שהבגדים יהיו מתאימים למעמד ולא להקצין בלבוש אלא ללבוש בגדים נוחים ולהראות שהתאמצתם לראיון אבל לא הקצנתם.
 
בשבוע הבא נדבר על התנהגות נכונה בראיון העבודה.
שבת שלום וסופ"ש נפלא!
 


 

 

 

 



 
תגובות הוסף תגובה הוסף תגובה
Coi בניית אתרים
דף הבית טלפון פייסבוק